Ribe - ličnost i karakter


„Razumevanje“ je najbolja reč koja opisuje pripadnike ovog znaka. Ribe kao druželjubive često se nađu u društvu veoma različitih ljudi. Njihova spremnost da daju sebe u emotivnom smislu uklapa se u celu sliku razumevanja drugih ljudi. Ribama je ugodno da budu podrška nekome. Por

.
Ribe

Ribe

 • Simbol:Ribe
 • Element:Voda
 • Polaritet:Negativan
 • Omiljene boje:Morsko-zelena
 • Osetljivi delovi tela:Stopala, imuni sistem
 • Parnjak u kineskom:Zec
 • Vladajuća planeta:Neptun, Jupiter
 • Ukrtenost/Kvalitet:Mutable
 • Kuća:Dvanaesta
 • Suprotni znak:Devica
 • Amajlija:Mesečev kamen
 • Period:19. februar - 20. mart

Ribe - ličnost i karakter

Razumevanje je najbolja reč koja opisuje pripadnike ovog znaka. Ribe kao druželjubive često se nađu u drutvu veoma različitih ljudi. Njihova spremnost da daju sebe u emotivnom smislu uklapa se u celu sliku razumevanja drugih ljudi. Ribama je ugodno da budu podrka nekome. Pored toga to nisu predodređeni za vođe, njihovo prisustvo je važno u bilo kojoj stvari koje se prihvate.

Ribe su vodeni znak i kao takve odlikuju se empatičnoću i izraženim emocionalnim kapacitetom. Kao i rak i korpija, osobe rođene u ovom znaku su često dublje nego ostali i teže da uzmu u obzir i neobjanjive stvari koje život nosi kako bi se osećale srećno i ispunjeno.

Vladajuća planeta riba je Neptun koji upravlja snovima, psihom, metafizikom i kreativnoću. Zato su ribe intuitivnije i poseduju umetničke talente. Kako je Neptun povezan sa muzikom, ribe otkrivaju muzičke sklonosti u najranijim fazama života, ili ih usmeravaju ka poeziji.

Kako je riba simbol nekih religija i kako je povezana sa životnim ciklusom kao evolutivna osnova za razvoj kičmenjaka i ljudi. Ribe intuitivno imaju razumevanja za životne cikluse pa samim tim ostvaruju najbolju emotivnu vezu sa ostalim bićima.

Probelmatične telesne oblasti za ribu su stopala i imuni sistem. Potrebno je stalno tititi stopala da ne bi dolo do težih povreda, a kako je imuni sistem neizmerno važan kao tit od svih bolesti, ne treba posebno isticati koliko je važno, naročito za Ribe da se pozabave svojim imunitetom.

Kada su previe pripojene drugima, ribe mogu onemogućiti ili opteretiti razvoj događaja. Iako je ovaj znak poznat po mudrosti neretko je da riba nekom prerano ili preterano veruje, pa se veliki broj puta razočara. Pod uticajem Urana, riba ponekad preduzima ulogu mučenika, čak svojevoljno, kako bi pridobila pažnju. Ukoliko nauči da postavi zdrave granice, riba će se osećati udobno u "realnom" svetu.

Ribe među poznatim ličnostima

 • Dejan Bodiroga
 • Dragan Stojković Piksi
 • Jelena Janković
 • Miroslav Mika Antić
 • Olivera Katarina
 • Prota Mateja Nenadović
 • Sergej Ćetković
 • Vesna Trivalić
 • Želimir Željko Obradović

Ribe - ljubav i sex

Duboko u ribama kuca srce nepopravljivog romantika. Odane, nežne i bezuslovno darežljive, ribe gaje duboke emocije. Oni su strastveni ljubavnici koji imaju potrebu da osete stvarnu povezanost sa svojim partnerom. Kratkotrajne veze i avanture nisu svojstvene za ovaj znak. U vezi oni su slepo verni i zaljubljeni do uiju. Oni vole da poklanjaju i da učine svom partneru da se oseća vrlo vrednim. Nista nije previe dobro kad je u pitanju ljubav za ribe.

Ribe - prijatelji i porodica

Nežne ribe mogu biti najbolji prijatelji koji mogu postojati. U stvari, oni vrlo često stavljaju potrebe svojih prijatelja ispred svojih potreba. Oni su privrženi, posvećeni, saosećajni, nijedan problem za njih nije prevelik. Bilo da iskrsne mali ili veliki problem u porodici ili među prijateljima, oni će dati sve od sebe da se to rei. Duboko intuitivne, ribe mogu da predosete da neto nije u redu i pre nego to to izađe na videlo.

Ribe su po prirodi ekspresivne i ne oklevaju da ljudima oko sebe iznesu to kako se osećaju. Za njih nije iznenađujuće da za nekog napisu pesmu ili kupe poklon koji ima značenje. Očekuju da i drugi budu otvoreni prema njima kao to su i oni sami otvoreni. Komunikaciju sa voljenima smatraju najvažnijom.

Ribe - karijera i novac

Intuitivne i često sanjalice, ribe se najbolje osećaju na poziciji gde će njihove kreativne sposobnosti doći do izražaja, jo bolje ukoliko je to u humanitarne svrhe. Zanimanja koja pristaju ribama su: advokat, arhitekta, veterinar, muzičar, socijalni radnik i dizajner igrica. Ključna fraza za ovaj znak je Ja verujem. Vrlo važno za ribe je da budu istrajne u svojim nastojanjima.

Inspirisani potrebom da naprave promene u životima drugih, oni su spremni da pomognu čak i da idu izvan granica. Ovaj znak kao osećajan, duboko saosećajan, vredan, posvećen i pouzdan ume da dođe do srži stvari. Mogu biti odlični u reavanju problema.

to se novca tiče, ribe mu obično ne pridaju nikakav značaj. One su obično vie zaokupljene svojim snovima i ciljevima nego novcem. Ipak, za sve je potreban novac, tako da će se ribe potruditi da ga bude dovoljno za ostvarivanje njihovih ciljeva i snova. U ovoj oblasti mogu biti dve strane riba, s jedne strane će troiti i troiti, a sa druge će postati krti. Na kraju, ipak će uvek biti dovoljno novca za normalan život.

Ribe - najbolje okruženje

Na ili u blizini vode, posebno mora. Bioskop.

Ribe - osobine

Snaga

Intuitivni, saosećajni, naklonjeni umetnosti, nežni, mudri, muzikalni.

Slabosti

Mogu biti žrtve mučenja, plaljivi, previe veruju, tužni, imaju želju da pobegnu od realnosti.

Harizmatične oznake

Meki, ponekad krhke ili srednje građe, lice koje lako pokazuje emocije.

Voli

Produhovljene teme, da se osami, vizuelne medije, spavanje, romantiku, muziku, plivanje.

Ne sviđa mu se

Ljude koji misle za sebe da su najpametniji, vraćanje u prolost, kritike, okrutnost bilo koje vrste.

119 Pregledi

Komentari