Vodolija - ličnost i karakter


Vodolije se predstavljaju na dva načina: s jedne strane kao stidljivi i mirni, a sa druge strane mogu biti ekscentrični i energični. I u jednom i u drugom slučaju su duboki mislioci koji vole da pomažu drugim ljudima. Visoko intelektualan, ovo je znak vatrene nezavisnosti iz koje proi

.
Vodolija

Vodolija

 • Simbol:Vodolija
 • Element:Vazduh
 • Polaritet:Pozitivan
 • Omiljene boje:Tirkizna
 • Osetljivi delovi tela:Zglobovi, cirkularni sistem
 • Parnjak u kineskom:Tigar
 • Vladajuća planeta:Uran, saturn
 • Ukrtenost/Kvalitet:Fixed
 • Kuća:Jedanaesta
 • Suprotni znak:Lav
 • Amajlija:Tirkiz
 • Period:20. januar - 18. februar

Vodolija - ličnost i karakter

Vodolije se predstavljaju na dva načina: s jedne strane kao stidljivi i mirni, a sa druge strane mogu biti ekscentrični i energični. I u jednom i u drugom slučaju su duboki mislioci koji vole da pomažu drugim ljudima. Visoko intelektualan, ovo je znak vatrene nezavisnosti iz koje proizilazi intuicija praćena logikom. Oba tipa ličnosti veoma su sposobni da vide, bez predrasuda, obe strane, to ih čini osobama koje odlično reavaju probleme. Iako su veoma prilagođeni energiji koja ih okružuje, vodolije imaju duboku potrebu da budu neko vreme sami i daleko od svega kako bi obnovili energiju. Ključna reč za ovaj znak je mata. Osobe rođene u znaku vodolije mogu da vide svet pun mogućnosti iako se čini da ih nema.

Vodolija je vazduni znak i kao takva koristi svoj um u svakoj prilici. Ako ne postoji mentalna stimulacija, njoj je dosadno i nedostaje joj motivacije da postigne najbolji rezultat.

Uran, vladajuća planeta Vodolije ima plahu, naglu i ponekad agresivnu prirodu, ali on takođe Vodolijama daje vizionarske kvalitete, one su u stanju da proniknu u budućnost i znaju tačno ta će raditi za pet ili deset godina. Uran im je podario moć brze i lake transformacije, pa su poznatije kao mislioci, progresivci i humanisti. Dobro se osećaju u grupi i zajdnici, pa teže da stalno budu okruženi drugim ljudima.

Vodolija je simbol čuvara vode, vode koja leči ljude, biljke i životinje i osigurava da se život nastavlja. Zato Vodolije teže da osete udeo u životnom ciklusu i u stanju su da urade bilo ta da bi se on održao.

Problematični delovi tela za Vodoliju su zglobovi i cirkulacija. Za dobro zdravlje, najbolje bi bilo da redovno obavljaju preglede ovih organa.

Najveći problem za Vodoliju predstavlja osećaj da je ograničena ili sputana. Zbog želje za slobodom i jednakosti za sve, uvek će težiti da osigura slobodu govora i kretanja kako joj odgovara. Vodolija ima reputaciju hladne i bezosećajne osobe, ali to je samo njen odbrambeni mehanizam protiv prerane bliskosti. Naučiti da veruju drugima i izražavanje emocija na zdrav način su dve vetine koje stiču rastom i razvojem tokom vremena.

Vodolije među poznatim ličnostima

 • Branka Katić
 • Isidora Sekulić
 • Laza Kostić
 • Radmila Savićević
 • Radoje Domanović
 • Radomir Putnik
 • Sava umanović
 • Stefan Milenković
 • Vlade Divac

Vodolija - ljubav i sex

Intelektualna stimulacija je daleko najveći afrodizijak za vodolije. Nita ga vie ne može privući od interesantnog razgovora sa nekom osobom. Kada je u pitanju ljubav, osobe koje ne shvataju olako njihovu iskrenost im najvie odgovaraju. Otvorenost, komunikativnost, matovitost i spremnost da rizikuju su kvaliteti koji se dobro uklapaju u perspektivu života ovog znaka. Potenje i iskrenost su od sutinskog značaja za nekoga ko želi dugoročnu vezu sa ovom dinamičnom osobom.

Vodolija - prijatelji i porodica

Iako su pripadnici ovog znaka komunikativni, za zbližavanje sa ljudima im treba vremena. S obzirom da su vrlo osetljivi i oprezni za njih bliskost podrazumeva ranjivost, a to se ne shvata olako. Neposrednost vodolija u kombinaciji sa njihovim čvrstim stavovima na neki način ih čini izazovom za upoznavanje. Vodolija će učiniti sve za voljene osobe do tačke samožrtvovanja ako je potrebno. U prijateljima najčeće traže osobine kreativnosti, intelekta i potenja. Kada je reč o porodici očekivanja nisu nita manja. Iako imaju osećanje dužnosti prema rođacima, oni neće stvarati bliske veze ukoliko ista očekivanja kao i kod prijateljstva ne budu ispunjena.

Vodolija - karijera i novac

Vodolije unose entuzijazam u posao, imaju izuzetnu sposobnost iskorićavanja svoje mate u poslovne svrhe. Karijera koja omogućava razvoj koncepta i demonstracije može dobro da odgovara ovom znaku. Ja znam je ključni izraz za vodoliju. Visoki intelekt u kombinaciji sa spremnoću vodolije da dele svoje talente, inspirie mnoge koji rade u njihovom okruženju. Vizionarski tip, vodolija voli da se uključi u poslove koji imaju za cilj da čovečanstvo učine boljim.

Kada je u pitanju novac, ovaj znak zaista ima talenat da održi balans između troenja i utede novca. Kada izađu u kupovinu, ekstravagantne, sjajne stvari sa ljokicama će im prvo zapasti za oko iako su im kuće obično uređene sa puno stila i ukusa. Nije neuobičajeno videti vodoliju obučenu u smela odela jarkih boja. Većina osoba rođenih u znaku vodolije su dobro prilagođene svom osećaju za stil i ne plae se da ga pokažu.

Poslovi glume, pisanja, nastave, fotografije ili pilota im veoma odgovaraju. Najbolje okruženje je ono koje im daje slobodu da reavaju problem bez striktnih smernica. Vodolija je nekonvencionalan tip i ukoliko dobije priliku da iskaže svoj talenat, može postići zavidan uspeh.

Vodolija - najbolje okruženje

Bilo kakvo okupljanje ljudi radi razmene ideja.

Vodolija - osobine

Snaga

Progresivan, originalan, human, nezavisan.

Slabosti

Ne pokazuje osećanja, beskompromisan, temperamentan, rezervisan.

Harizmatične oznake

Dobar izgled, lepe oči, okruglo lice, slabane građe.

Voli

Zabave sa prijateljima, borbu za vie ciljeve, pomaganje drugima, intelektualan razgovor, dobar slualac.

Ne sviđa mu se

Ograničenja, usamljenost, neispunjena obećanja, glupe ili dosadne situacije, osobe koje se ne slažu sa njim.

138 Pregledi

Komentari