Jarac - ličnost i karakter


Kada su u pitanju profesionalnost i tradicionalne vrednosti, jarac je prvi. Ovaj praktičan znak voli da se pozabavi životom na najkonvencionalniji način. Smatra se najozbiljnijim znakom zodijaka koji prirodno poseduje nezavisnost koja mu omogućava značajan napredak kako na ličnom pla

.

Jarac

 • Simbol:Jarac
 • Element:Zemlja
 • Polaritet:Negativan
 • Omiljene boje:Braon
 • Osetljivi delovi tela:Kosti, zubi
 • Parnjak u kineskom:Bivo
 • Vladajuća planeta:Saturn
 • Ukrtenost/Kvalitet:Cardinal
 • Kuća:Deseta
 • Suprotni znak:Rak
 • Amajlija:Oniks
 • Period:22. decembar - 19. januar

Jarac - ličnost i karakter

Kada su u pitanju profesionalnost i tradicionalne vrednosti, jarac je prvi. Ovaj praktičan znak voli da se pozabavi životom na najkonvencionalniji način. Smatra se najozbiljnijim znakom zodijaka koji prirodno poseduje nezavisnost koja mu omogućava značajan napredak kako na ličnom planu tako i na poslovnom.

Jarac je zemljani znak preopterećen sigurnoću. Kao i za ostale zemljane znake bika i devicu, za Jarca su najveće životne vrednosti tradicija, porodica i sve ostale stvari koji će činiti život disciplinovanim i u nekom redu. Jarac je majstor u samokontroli i ima potencijala da bude odličan lider ili menadžer dokle god je u sferi biznisa.

Saturn je vladajuća planeta jarca i planeta poznata po zabranama i ograničenjima. Ova planeta pomaže da se sve apstraktne ideje konkretizuju i sprovedu u delo, zato jarac preuzima odgovornost i navodi nas da se ponaamo odraslo. Uticaj Saturna čini jarčeve praktičnim, pa je neretko da tede novac za budućnost i ulažu težak rad da bi ostvarili svoje planove. Majstori su u povlačenju konaca i dokazivanju da su samo oni u pravu.

Jarac ili koza, dovoljno objanjava koliko ovaj znak ume da bude tvrdoglav. U svojim namerama su u stanju da se popnu i na najviu planinu. Trude se da samo svojim iskustvom stignu na vrh, ali njihova ozbiljnost i nezavisnost čini ih preduzimljivim čega god se late.

Slabe tačke su im zubi i kosti, pa da bi osigurali zdravlje tokom života moraju redovno ići na preglede ovih organa.

Problem može nastati kada je jarac prinuđen da sa svojim saradnicima bude jako blizak. Teko mu pada da prihvata tuđe različitosti, pa u takvim situacijama ima potrebu da ljude kontrolie ili im nametne njegove tradicionalističke vrednosti. U njihovoj je prirodi da misle kako su jedini koji znaju da ree neki problem, ali moraju da nauče kako da oproste drugima, da im dozvole da budu ono to jesu i da prestanu da ih osuđuju. Najsrećniji su ako se tako ponaaju.

Jarčevi među poznatim ličnostima

 • Branko Ćopić
 • Dobrica Ćosić
 • Jovan Sterija Popović
 • Lepa Lukić
 • Milovan Gliić
 • Nađa Higl
 • Žarko Lauević

Jarac - ljubav i sex

Jarac je najčeće ozbiljan ljubavnik, koji voli da radi stvari lagano i temeljno. Osobe rođene u znaku jarca kroz vezu prolaze korak po korak, nisu pristalice bezglavog preputanja. Malo reči puno akcije karakteriu ovaj znak. Dela su ono čime izražava svoja osećanja. iroke ruke, ne ustručavaju se da potroe veliki novac na fantastičan noćni provod. Uvek su iskreni i čistog srca.

Jarac - prijatelji i porodica

Kombinujući snažan razum i humor, jarac će Vam biti neverovatan kompanjon. Za prijatelje biraju iskrene i odane osobe, kao i istomiljenike kada su u pitanju radne vrednosti. Ne postoje granice kada su u pitanju prijatelji i porodica. Potovalac tradicije po prirodi, jarac nita vie ne voli od praznika, kada okupi prijatelje i porodicu na jedno mesto uz pregrt aktivnosti. Sklonost da nema veliki krug prijatelja uslovljava da prijatelji moraju biti dosledni i iskreni. Izlivi emocija nisu česta pojava kod jarca, uvek će pre osećanja izraziti kroz dela.

Jarac - karijera i novac

Ambicija je ključna reč za ovaj znak, a koristim ključni izraz. Jarac poseduje pravi talenat za pronalaženje pravih alata kako za posao tako i za dolaženje do njega. Polaženje sa dna lestvice neće uplaiti jarca, samo će ga podstaći na naporan rad kako bi napredovao.

Pored toga to postavlja visoke standarde za sebe, iskrenost, istrajnost i posvećenost čine ga odličnim menadžerom. Lojalnost i spremnost na naporan rad su osobine koje jarac veoma ceni, kako kod sebe tako i kod osoba iz njegovog okruženja. Poslovi u menadžmentu, finansijama, kolstvu i nekretninama su odličan izbor za ovaj znak.

Snalažljivi jarac veoma dobro upravlja svojim vremenom i novcem. S vremena na vreme jarac se može videti kako troi svoj teko stečen novac na zabavne stvari, ali racinalnost ide ruku pod ruku sa ovim znakom, tako da je on najskloniji praktičnom troenju novca. Multifunkcionalne stvari su neto to definitivno favorizuje.

Jarac - najbolje okruženje

Pozitivno radno okruženje, urbana okruženja sa kulturom i stilom, bilo gde, gde je zadužen za neto.

Jarac - osobine

Snaga

Odgovoran, dobar menadžer, disciplinovan, odlična samokontrola.

Slabosti

Sve znam , ne prata, snishodljiv, očekuje najgore.

Harizmatične oznake

Srednje građe, prilično mekani.

Voli

Porodicu, tradiciju, kvalitet izrade, potcenjen položaj, muziku.

Ne sviđa mu se

U nekom momentu ne voli nita.

64 Pregledi

Komentari